• Darina Gerkema heeft veel ervaring als personal trainer.

    Lex van Elten

Werken aan fitter lichaam bij Leap

Advertorial

AMERSFOORT 'Fit in 30 minuten' belooft Leap Studio's aan de Xenonweg 31. In deze hagelnieuwe sportstudio ruik je de nieuwigheid nog als je binnenloopt. Hier geen dreunende bassen maar relaxte muziek en hypermoderne apparaten die inzetbaar zijn op elk sportief niveau. Op de schermen zijn balletjes te zien. ,,Het lijkt alsof hier gegamed wordt maar er wordt juist keihard gewerkt", legt Darina Gerkema uit.

Lex van Elten

Gerkema heeft al jaren ervaring als personal trainer: ,,Bij elke beweging met het apparaat zie je je eigen bolletje bewegen. Daarmee moet je een bepaald traject van stippen volgen. Op die manier volg je het tempo dat het apparaat aangeeft. Het trainen wordt hierdoor bijna een spel, en mensen houden nu eenmaal van spelletjes."

Werken aan een fitter en sterker lichaam wordt op deze manier wel erg leuk. Maar resultaat is natuurlijk ook belangrijk: ,,Dit systeem maakt het mogelijk een persoonlijk profiel te creëren van elke sporter, door alle balletjes te verzamelen. Deze gegevens worden opgeslagen en zijn af te lezen via een eigen armband waarmee de prestaties van de sporter gevolgd worden. Deze ontwikkelingen kunnen bijgestuurd worden, helemaal op maat van de klant. Het handige van deze app is dat klanten ook thuis niet alleen de verbetering van hun prestaties kunnen checken, maar ook hun biologische leeftijd kunnen aflezen."

De studio van LEAP is niet heel groot, en dat is een voordeel: ,,Door de kleinschaligheid is er altijd iemand beschikbaar voor vragen of advies. Vooral voor mensen die voor het eerst gaan sporten zorgen we ervoor dat zij extra goed begeleid worden. Dat begint met een analyse van een half uur om erachter te komen wat de conditie is van de klant, en wat de wensen van de klant zelf zijn. Maar ook bij mensen die al wat meer ervaring hebben kijk ik altijd even mee. Die mogelijkheid is er lang niet altijd bij grote sportscholen," aldus Gerkema.

Er zijn verschillende trainingen. Zo is er de eGym-cirkel: een gloednieuw concept waarbij een cirkel van apparaten zich automatisch instellen op je persoonlijke situatie en doelen en die altijd door een professional worden geëvalueerd. Tevens is er de mogelijkheid tot een 1-op-1 personal training, of met een kleine groep van maximaal 5 andere sporters. ,,Beginnende sporters leren we bij LEAP hoe ze zich veilig moeten bewegen en gevorderden kunnen hun prestaties nog verder aanscherpen. Ook zijn er ook mogelijkheden tot bedrijfsfitness, sporten bij obesitas, diabetes of hoge bloeddruk en zelfs revalidatietrajecten. Binnenkort start een vijfweken programma om op gezond gewicht te komen. Er
is dus altijd een manier die bij je past!"

Behalve betaalbaar is LEAP ook nog eens laagdrempelig. ,,Juist om mensen in hun drukke bestaan tegemoet te komen zeggen we: kom lekker langs wanneer het jou uitkomt, ook 's-avonds. Parkeren is gratis."

a        [LEAP Studio's, Xenonweg 31A, 085-130 59 18, amersfoort@leapstudios.nl