Winkelcentrum Kraailandhof Hoogland wint Wel-Zo-Veilig-Award

AMERSFOORT Tijdens de Week van de Veiligheid worden de 'Wel-zo-veilig-Awards' uitgereikt. De awards gingen naar een horecagebied, winkelgebied, een bedrijventerrein en naar transport waarbij goed wordt samengewerkt op het gebied van veiligheid. Kraailandhof in Hoogland won in de categorie winkelgebied. De awards zijn bedoeld om het belang van veiligheid en preventie extra te onderstrepen.

,,Iedereen wil vanzelfsprekend een veilige leefomgeving", zegt Lex Herlé, eigenaar van de lokale Bruna en voorzitter van de winkeliersvereniging. ,,Om dat te bereiken hebben we als winkeliers in eerste instantie kritisch naar onszelf gekeken. Wat kunnen wij doen aan veiligheid en winkelplezier? Zo hebben we een buren alarmsysteem laten installeren, waardoor we als winkeliers altijd in contact staan met elkaar en zo de veiligheid van het winkelende publiek en onszelf kunnen garanderen. Hiermee zijn inmiddels al levens gered en winkeldieven aangehouden."

Daarnaast hebben de winkeliers de twee grote basisscholen die vlakbij het winkelcentrum liggen bij hun plannen betrokken. Laden en lossen van vrachtwagens voor de bevoorrading van de winkels, gebeurt bijvoorbeeld uitsluitend op kindveilige tijden. Zo is het winkelgebied in alle opzichten veiliger geworden. ,,We zijn gevestigd in een wijk waar de basis van het samenzijn saamhorigheid is. Veilig samenleven dat doe je niet alleen, dat doe je met z'n allen", besluit Herlé.

AWARDS Tijdens het ondernemersontbijt op maandag 9 oktober zijn de winnaars van de 'Wel-zo-veilig-Awards' 2017 bekendgemaakt door de brancheverengingen Koninklijke Horeca Nederland, Detailhandel Nederland, Transport en Logistiek Nederland en MKB-Nederland & VNO-NCW. De winnaars zijn naast Kraailandhof in de categorie horecagebied Het Rembrandtplein in Amsterdam, in de categorie transport Businesspark Nieuw-Vennep Zuid en van alle bedrijventerreinen was Vitaal Tilburg het veiligst.

,,Het Kraailandhof is een heel saamhorig winkelgebied", zegt Mieke van de Beek van de gemeente Amersfoort. ,,Werkelijk alle ondernemers doen mee en de lijntjes met wijkagent, gemeente en brandweer zijn kort. De commitment van de winkeliers om dit winkelcentrum heel veilig maar vooral ook heel gezellig te maken, dat is wat het zo bijzonder maakt. En wat ook top is, men kijkt verder dan de eigen winkelgrenzen. Ze hebben uitleg gegeven over hun aanpak en ervaring en tips uitgewisseld met collega winkeliers uit andere winkelgebieden."