Winkelcentrum Vathorst viert de winter

VATHORST Op zaterdag 12 december viert winkelcentrum Vathorst het Winterfeest van 11.00 tot 17.00 uur; een jaarlijks terugkerend evenement voor het hele gezin. De winkeliers organiseren elk jaar een zomer- en een winterfeest om alle consumenten te danken voor hun trouwe bezoek.

Winkelcentrum Vathorst biedt een gevarieerd programma voor jong en oud met tientallen kraampjes, een winters programma met non stop live optredens, schminken, de padvinders, een vogelshow, een kinderworkshop bij Dobey, een bobsleebaan, de levende kerststal en een sfeervol podiumprogramma met als hoogtepunt een optreden van Dilara.

In het winkelcentrum treffen bezoekers een keur aan lekkernijen met pannenkoeken, poffertjes, loempia's, glühwein, oliebollen, palingrokerij, zalmrokerij, broodjes, zoete lekkernijen, suikerspinnen, warme chocolademelk en Buono maakt speciaal voor vandaag Luikse wafels.

De aftrap van het Winterfeest 2015 is aan Saxus ofwel het grootste saxofoonorkest van Nederland. Het optreden op dit winterfeest is de eerste van een rondtoer in de directe omgeving. Dat Vathorst veel zang en danstalent heeft is bekend bij iedereen. Ook zangeres Sharon Heer treedt op; swingen de dansende sterren van de Health Club Fit 2 Move en Moving Stars. Popkoor Pebbles zingt een prachtig kerstrepertoire.

Hoogtepunt van het muzikale programma is het optreden van de jonge en talentvolle zangeres Dilara. Zij heeft één grote passie, namelijk muziek. De jongste songwriter van Amersfoort zong eerder bij het Junior Songfestival, Hitz voor Kidz en bracht een hit uit: Weer naar School. Binnenkort schittert zij in Ahoy in Rotterdam met haar nieuwe kerstsingle 'Samen ​zingen'​. Dit is de prijs die ze heeft gewonnen met de talentenjacht van Hitz voor Kidz, die dit benefietconcert organiseert voor kinderen met een spierziekte. Three Agreed is het sluitstuk van dit Winterfeest.

Tussen de kramen door kunnen mensen genieten van Brassband Amersfoort en de grootste kerstmannenband van Nederland.

Aan het einde van het winterfeest worden dertig kerstbomenverloot onder het publiek. De kerstbomen worden overdag gebruikt om het centrum sfeervol aan te kleden.

De mobiele artiesten treden op vanaf 12.00 uur en begeven zich opvallend en spontaan onder het publiek.