• Maranke Pater

ZEE in beweging op nieuwe plek

Advertorial

AMERSFOORT 'Duurzame vitaliteit voor onze cliënten' dat is de doelstelling van ZEE in beweging. Fysieke en mentale klachten staan vrijwel altijd in relatie tot elkaar, zo merkten fysiotherapeuten en coaches Rob van den Eshof, Bastian Zaanen en Pascalle Schoonderwoerd in hun werk. Dat was voor hen de reden om de krachten te bundelen en 'ZEE in beweging' te starten.

ZEE in beweging staat voor verandering die iedere persoon in zijn leven meemaakt. Van den Eshof: ,,We hebben een associatie gemaakt met de zee zelf, die continu in beweging is. Denk aan eb en vloed, het kan heel woest zijn, heel rustig en alles ertussen in. Veel factoren hebben hier invloed op. Dit geldt ook voor de fysieke klachten en mentale uitdagingen waar mensen tegenaan lopen. Doordat we aandacht besteden aan de wisselwerking tussen lichaam en geest en de individuele behoeften worden cliënten geholpen bij het opbouwen van innerlijke kracht, vitaliteit, gezondheid en persoonlijke groei."

ONBEWUST Zaanen: ,,Op het moment dat je een fysieke klacht ervaart ga je onbewust anders bewegen. Als zo'n klacht vervolgens lang aanhoudt heeft dit invloed op je mentale gezondheid en andersom. Mensen bemerken vaak niet dat ze door stress lichamelijke klachten kunnen krijgen en dat het bijvoorbeeld lastig is persoonlijke vaardigheden aan te leren als je nog innerlijke belemmeringen hebt." Schoonderwoerd: ,,Door mentaal en fysiek in balans te zijn krijg je ruimte om persoonlijke groei door te maken. Zo zijn onze drie pijlers fysiotherapie, coaching & counseling en persoonlijke ontwikkeling onlosmakelijk met elkaar verbonden."

In hun praktijk richten de drie zich op cliënten die fysiek en mentaal in balans willen komen of persoonlijke groei willen doormaken. ,,Door onze integrale aanpak sluiten we aan bij een diverse doelgroep. We begeleiden mensen met zeer uiteenlopende klachten zoals neerslachtige gevoelens, fibromyalgie, chronische lage rugklachten, schouderklachten, hoofdpijnklachten, overbelasting tot bijvoorbeeld omgaan met stress of onzekerheid", aldus Van den Eshof. Waar nodig wordt een geïntegreerde intake gedaan, waar zowel een fysiotherapeut als een coach bij aanwezig is. Zo wordt er een plan op maat gemaakt op basis van de disciplines 'Fysiotherapie', 'Coaching & Counseling' en 'Persoonlijke Ontwikkeling'. Zaanen: ,,We sluiten op deze manier volledig aan bij de behoefte van de cliënt. In nauw overleg bepalen we een optimale aanpak om tot een langdurig resultaat te komen." Rob: ,,Om tot die optimale aanpak te komen maken we gebruik van behandeltechnieken die wetenschappelijk onderbouwd zijn."

BEDRIJFSLEVEN Daarnaast is ZEE in beweging actief in het bedrijfsleven. Schoonderwoerd: ,,Dit doen we vanuit dezelfde doelstelling: 'het creëren van duurzame inzetbaarheid', bieden we workshops, intervisietrajecten, persoonlijke ontwikkeltrajecten en coaching aan voor bedrijven. Op een dynamische en energieke manier gaan we samen aan de slag." De drie specialisten verwelkomen cliënten graag op de nieuwe locatie in oogziekenhuis Zonnestraal waar ze beschikken over de ideale faciliteiten: drie sfeervolle behandelruimtes en een oefenruimte die gebruikt wordt voor workshops en trainingen.

[ZEE in bewegingRuimtevaart 54Amersfoortwww.zeeinbeweging.nlInfo@zeeinbeweging.nl06-48634637