Zomerfeest winkelcentrum Vathorst in teken van Italië

AMERSFOORT Winkelcentrum Vathorst staat zaterdag 10 juni van 11.00 tot 17.00 uur weer in het teken van het Zomerfeest; een jaarlijks terugkerend evenement voor het hele gezin. En dit jaar is het uitgebreid met een Italiaanse markt, waardoor er zowel op het plein voor het Icoon als op Cruquiusplein voor jong en oud van alles te beleven valt.

Het Zomerfeest wordt voorafgegaan door een Italiaanse Markt die van 7 tot en met 10 juni op het Cruquiusplein wordt gehouden. Circa twaalf Italiaanse stands bieden typische streekproducten aan uit de verschillende Italiaanse provincies. Verse pasta's, kazen, worsten, olijven, broden en de Italiaanse zoetwaren kunnen geproefd en natuurlijk gekocht worden. De markt is geopend volgens de openingstijden van de winkeliers, op vrijdagavond is er dus ook een koopavond.

ZOMERFEEST Op zaterdag 10 juni barst het Zomerfeest dan echt los. Van 11.00 tot 17.00 uur kan er op het plein bij Icoon gedanst worden op de klanken van DJ Rhandy Bishop, ML Dance Center geeft Salsa workshops en kinderen kunnen heerlijk uit hun bol op het springkussenfestijn of gratis plaatsnemen in de Teacups-carrousel. Icoon houdt van 10.00 tot 16.00 uur open huis, waardoor bezoekers kennis kunnen maken met hun docenten, instrumenten kunnen uitproberen en deel kan nemen aan lessen. Daarnaast is er een Kidz Lifestyle Market met diverse activiteiten; van kinderopvang tot knutsel- en schminkmogelijkheden, allerlei demonstraties en workshops.

LIFE COOKING Op het Cruquiusplein, te midden van de Italiaanse Markt kan er tussen 11.00 en 15.00 uur genoten worden van een life cooking show door Giovanni Caminita, bekend van 24Kitchen en als bassist van onder meer Marco Borsato. En ook hier staat een springkussen en is er een schminkster die de kindjes omtovert in bloemetjes, vlinders of wat ze maar willen.