• Maranke Pater

ZomerOndernemer zoekt jonge ondernemers in de dop

AMERSFOORT Jongeren tussen 15 en 22 jaar uit Amersfoort en omgeving die willen ontdekken of een eigen bedrijf iets voor ze is, kunnen komende zomer gratis meedoen aan ZomerOndernemer. Via trainingen en workshops leren zij allerlei ondernemersvaardigheden, zoals denken in kansen, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en proactief zijn. 

ZomerOndernemer is een landelijk initiatief van The New Entrepreneur en vindt alweer voor de derde keer plaats in de regio Amersfoort. Het DOEN staat centraal: jongeren gaan echt hun eigen bedrijf opzetten. De start is een driedaagse training waarbij de jongeren handvatten krijgen om zelf aan de slag te gaan. In de weken die volgen is een pool van Business Buddies - ervaren ondernemers uit de regio - als sparringpartner beschikbaar. Ook zijn de jongeren te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken zij aan hun bedrijf. ZomerOndernemer sluit af met een feestelijke kick-out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek.

Deelname is gratis en deelnemende jongeren krijgen zelfs een klein startkapitaal. De enige voorwaarden zijn een goed idee, enthousiasme en aanwezigheid (minimaal vier weken) in de zomer. Aanmelden kan via www.zomerondernemer.nl.