• FILIP SINGER

Zonnebloem krijgt 50.000 euro bij opening Aldi in Hoogland

HOOGLAND Bij de heropening van de vernieuwde Aldi supermarkt in Hoogland krijgt Marc Damen, directeur van Nationale Vereniging de Zonnebloem een cheque van 50.000 euro overhandigd door Aldi en Royal Lemkes, leverancier van onder meer zonnebloemen. Vanaf donderdag 6 tot en met zondag 9 juni zijn namelijk bij alle filialen van Aldi zonnebloemen in een pot verkrijgbaar voor 2,99 euro. Daarvan gaat één euro per pot naar de vrijwilligersorganisatie de Zonnebloem. De overhandiging en de heropening vinden plaats op vrijdagochtend 7 juni om 08.00 uur.

Het team van filiaal in Hoogland zal samen namens Aldi met Jaco Blom van Royal Lemkes de cheque overhandigen. Om de Zonnebloem-actie extra aandacht te geven staat er in Hoogland op de openingsdag een speciale Zonnebloemkraam bij het Aldi-filiaal. Er zijn ook vrijwilligers van de Zonnebloem aanwezig om de organisatie onder de aandacht te brengen. Nationale Vereniging de Zonnebloem wil mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd bezorgen tijdens hun vakantie of dagje uit. Zo kunnen zij ook volop van het leven genieten. Tienduizenden vrijwilligers helpen daarbij.

,,Maatschappelijke betrokkenheid staat ook bij ons hoog in het vaandel. Het idee van deze actie hebben we dan ook direct van harte ondersteund. Met de bijdrage willen we onze waardering laten blijken aan alle vrijwilligers van de Zonnebloem", aldus Nadie Winde, Corporate Responsibility Manager van ALDI. ,,Royal Lemkes wil een bijdrage leveren aan een mooiere en groenere wereld. Door onze jarenlange samenwerking met ALDI hebben wij deze actie kunnen uitrollen. We zijn trots dat wij hiermee Nationale Vereniging de Zonnebloem een extra steun in de rug kunnen geven," aldus Jaco Blom van Royal Lemkes. 

Naast de zonnebloemkraam staat er op de openingsdag eveneens een Foodtruck op de parkeerplaats waar klanten verse gerechtjes gratis kunnen proeven. De eerste 400 klanten krijgen bij aankoop van minimaal 20 euro aan boodschappen in de winkel namelijk een tas met gegarandeerd een aantrekkelijke prijs. Op kraskaarten staan prijzen als IP-outdoorcamera's, tablets of tegoedbonnen van maximaal 250 euro.